duminică, 9 martie 2008

Corupţia din flori

Plictisul zilei de 8 martie, când crâşmele sunt pline-ochi de bărbaţi beţi care „sărbătoresc zâua fimeii”, mamele obosite care, totuşi, mai găsesc putere să meargă la coafor, să-şi facă în cap celebrele „sărmăluţe”, praful şi aşteptările pe care le au unele doamne (de ce le-or fi având?), florile ofilite din galantare, rămase de la 1 martie, mărţişoare pe care nu le mai cumpără nimeni şi aşa-zisele „cadouri” pentru mama, de care te doare mintea până le găseşti, în maldărul de kitschuri chinezeşti (aproape pleonasm!), iată marile aşteptări ale lui 8 martie.

Iată că au, finalmente, subiecte şi televiziunile, anchetând elevii prin licee, care şi cât „a dat” pentru profa de cutare, câte flori, ce briz-brizuri a mai cumpărat, dar, vai, şi la profi aţi dat, sticle şi mai ce?? Iată cum se îmbogăţesc profii în martie, ce bogaţi sunt ei cu o sticlă în plus, cu câteva flori deja ofilite, „date” (şi nu „oferite”!!!) de premianţii clasei, ori de chiulăi, că poate o mai îmbunăm pe d-na X!

Ce de subiecte serioase, într-adevăr, corupţia în/din floare (la propriu!) e în învăţământ, tunarii tranziţiei dormitează, rânjesc satisfăcuţi de după grămezile lor de bani, făcuţi „cinstit”, din contracte cu statul, desigur, iar câinii de pază din presă chelălăie şi se gudură după câte o ciozvârtă! Profii trebuie crucificaţi! Cu siguranţă, sunt prea corupţi! Cele trei buchete de flori ale elevilor plus kitschuleţul costă destul, başca sticla pentru domn diriginte…

Dacă citeşte cumva aici, prin absurd, vreun profesor, aş dori fierbinte să fie de acord cu mine că TOATE ASTEA AR TREBUI SĂ ÎNCETEZE!

Mărţişoarele, florile, îngeraşii de ghips, vinul ieftin, parfumurile de la promoţie, ziua de 15 septembrie, de 1 şi de 8 martie, desigur!

Elenaagachi’s Weblog

Niciun comentariu: