sâmbătă, 20 decembrie 2008

O urare de Nou An care mi-a fost dragă, aşa că o retransmit, la rândul meu, celor ce-mi accesează blogul

Au inceput deja să "curgă" felicitările de Sărbători, pe mail. Până una alta prietenii nu se prea înghesuie, de aceea public pe blog o urare realmente frumoasă primită de la o firmă, "AB Consult", care habar n-am de unde are adresa mea. Dar asta contează mai puţin, citiţi textul, pentru că merită!

"Va dorim ca in anul ce se intrezareste sa aveti timp pentru a va bucura de frumusetea vietii, sa aveti timp pentru clipe de bucurie alaturi de familie si intalniri vesele alaturi de prieteni, sa va bucurati ca aveti aproape prieteni si oameni care va iubesc, sa fiti binecuvantati cu toate splendorile daruite de Domnul sufletului, mintii si trupului in fiecare zi!
Cineva a spus candva:
"Ce pleaca se si intoarce."
Noi va intoarcem multumiri sincere si va dorim sa aveti parte de sanatate si fericire !
Sarbatori Fericite !

Efectul de bumerang al vietii
Cineva a spus candva:
"Ce pleaca se si intoarce."
Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina invecinata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare.
A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca tatal baiatului pe care fermierul il salvase.
"Vreau sa te platesc", a spus nobilul. "Ai salvat viata fiului meu".
"Nu, nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut," i-a raspuns fermierul refuzand oferta.
In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei.
"Acesta este fiul tau ?" l-a intrebat nobilul.
"Da", a raspuns mandru fermierul.
"Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti."
Si asta a facut.
Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina St. Mary's Hospital Medical School din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.
Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina s-a imbolnavit de pneumonie. Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina.
Numele nobilului? Lord Randolph Churchill.
Numele fiului sau? Sir Winston Churchill.
Morala: Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cum nu ai suferit niciodata. Danseaza ca si cum nu te-ar vedea nimeni. Canta ca si cum nu te-ar asculta nimeni. Traieste ca si cum Raiul ar fi pe Pamant.
Si mai ales, sa nu uiti sa te bucuri de viata!!!"

Niciun comentariu: