vineri, 6 august 2010

Înapoi la vremea Renaşterii

Îmi aduc aminte că am mai scris, acum ceva vreme pe blog, o frază de genul "Cea mai importantă persoană din lume sunt eu"!Am gândit aşa ceva şi apoi am mers mai departe, uitând de timpul Renaşterii, când omul era în centrul "a toate cât sunt". Şi am constatat că mă risipesc mereu cu gândul la alţii, că nu mă odihnesc ca lumea, că muncesc şapte zile din şapte, ca să ce? Alergând de colo - colo, mi-am pus pe chituci o gleznă, care-mi limitează, extrem de enervant, libertatea de mişcare. Noroc, din nou, de colegul meu Costică Surugiu care mă plimbă cu maşina dimineaţă la slujbă (azi şi retur!).
Bine, bănuiesc că piciorul meu se va vindeca într-o săptămână - maxim două, nu poate sta blocat la infinit, dar ce mi s-a întâmplat e un semnal, care ar trebui să-mi dea de gândit. Nu mai am 20 de ani (asta ca să ocolesc vârsta exactă), aşa că dacă nu mă menajez eu, nu-mi întinde nici dracu' o mână de ajutor. Banii contează mai puţin, chiar în aceste timpuri, mai importante sunt sănătatea, relativa tihnă cerebrală şi sufletească, foarte important fiind şi respectul de sine. Sunt lucruri pe care trebuie să le am în vedere, aşa cum trebuie să mă preocup şi de retuşurile de care mai are nevoie apartamentul meu. În vreo două - trei luni, dacă mă pun pe picioare (la propriu), am de-mi montat centrala termica ce aşteaptă cuminte pe hol, de făcut niscaiva reparaţii electrice şi la instalaţii, de cumpărat un televizor mai modest pentru sufragerie şi un monitor nou în locul ăstuia arhaic. Poate şi niscaiva mochete şi apoi trag linie cheltuielilor casnice.
După, voi începe să mă gândesc mai mult la mine şi mai puţin la alţii. O fi egoism, dar cred se impune, măcar periodic. Pentru tihna sufletului meu...

Niciun comentariu: