duminică, 15 mai 2011

Sugestii pentru tinerii actori de la "Drama Club"


Mai întâi, să adaug şi eu un link către un text pe care mai mult ca sigur l-aţi citit deja: http://elenaagachi.wordpress.com/2011/05/14/festival-de-trei-parale/
Apoi, v-aş sugera ca măcar vreo 2- 3 ani să nu mai mergeţi la festivalurile de teatru locale, cu alte cuvinte, să le boicotaţi. Cei ce vă îndrumă pot lua lista festivalurilor din ţară, poate mereu altele, ca să nu vă întâlniţi cu aceeaşi oameni în public şi în juriu. Studiaţi şi ce se întâmplă în Europa, poate încercaţi o excursie dincolo de graniţe, la vreun festival.
Nu ar fi rău să gândiţi un spectacol ce poate fi jucat în aer liber, ce să poată fi văzut de botoşănenii "pur şi simplu", care nu au mai trecut de mult pragul unei instituţii de cultură. Găsiţi locaţii pe unde circulă multă lume (vă pot da sfaturi aici), apoi cumpăraţi pălării şi postaţi-le în faţa scenelor improvizate. În străinătate e în vogă metoda şi puteţi aduna astfel bani pentru deplasări în ţară şi poate chiar peste graniţe.
Postaţi cutii în Laurian, cu un mesaj de genul: "nu mai daţi bani pe bilete, sprijiniţi-ne direct pentru costume şi deplasări şi vom juca pentru voi pe stadionul liceului, în Aulă sau pe Pietonalul Unirii". Diplomele nu înseamnă NIMIC, bucuria voastră de a juca şi încântarea celor ce vă descoperă valorează infinit mai mult.
Puteţi merge mai departe în momentul în care vă puteţi desprinde din tipare - fie ele şi ale unor festivaluri locale. Şi când sunteţi, mereu, în căutarea a "altceva". Cine ştie, poate şi a "inocenţei pierdute".
Cu alte cuvinte, ofer servicii de consiliere în domeniu, absolut gratuite. Cred că aveţi o trupă care merită aplauze şi care are puterea să intre în familia celor care încearcă să reîntoarcă publicul larg cu faţa spre teatru. Jucaţi şi pentru alţii, nu mereu pentru aceiaşi oameni şi lucrurile se vor schimba. Sigur în bine.

Niciun comentariu: