duminică, 12 iunie 2011

„Tabloul e capacitatea artistului de a iubi lumea”


* Aceasta este convingerea pictorului botoşănean Cornel Dumitriu, a cărui expoziţie personală poate fi admirată în această perioadă la Dana ArtGallery Iaşi *
El revine la Iaşi după mai bine de 15 ani, expoziţia din acea vreme fiind vernisată la Galeria de artă „Cupola”. „În ultima perioadă a fost o adevărată „invazie” de artişti ieşeni la Galeriile de artă „Ştefan Luchian” Botoşani. În replică, directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan, a propus un vernisaj botoşănean la Iaşi şi aşa s-a născut expoziţia personală de la Dana ArtGallery Iaşi, din perioada 23 mai – 16 iunie a.c.”, explică artistul.

În aceeaşi opinie, e vorba de o prezenţă oarecum diferită de ceea ce se întâmplă în pictura ieşeană. „Eu vin mai degrabă dintr-o experienţă bucureşteană. Iaşiul are nevoie de un alt mod de a privi lucrurile şi eu sunt un astfel de „alt mod”” susţine Cornel Dumitriu, ce a expus multă vreme în galeriile bucureştene.
Expoziţia, ce se constituie într-un „veritabil spectacol cromatic”, a fost prezentată de criticul de artă Valentin Ciucă, la vernisaj fiind prezenţi numeroşi oameni de cultură din Iaşi, dar şi din Botoşani. Intermezzo-ul ieşean, prin tablourile ce i-au dat viaţă, duce „într-un loc mirific al luminii, al culorii, al iubirii”, e de părere artistul botoşănean.

Planurile sale pentru viitorul apropiat au în vedere o expoziţie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, cu picturi de mari dimensiuni, printre care să se regăsească şi arta abstractă. „O astfel de expoziţie ar fi un maxim al unui pictor la nivel naţional”, e convins Cornel Dumitriu. (Carmen Moraru)

Niciun comentariu: