Ştefan Florescu, un magician al mingii


Săptămâna trecută, la Piatra Neamţ, au avut loc preselecţiile pe zona Moldovei pentru Emisiunea Pro Tv “Românii au talent”. Printre cei în jur de o mie de oameni veniţi la preselecţie s-a aflat şi Ştefan Florescu, adolescent pasionat în ultimii ani de “freestyle football”. După ce a jonglat o vreme cu cuvintele, talentul său fiind recompensat cu numeroase premii I la Concursul de creaţie literară “Nicoară”, Ştefan şi-a descoperit o nouă pasiune: jongleriile cu mingea! Pe blogul său - stefanfreestyle.wordpress.com – se regăsesc numeroase detalii despre performanţele sale de freestyler, absolut notabile fiind:
locul 1 la concursul naţional de Freestyle Football organizat la Iaşi în mai 2010, precum şi câştigarea primului concurs naţional de “freestyle soccer” din România, organizat de către Primăria municipiului Botoşani în august 2009.
Talentul i-a fost recunoscut săptămâna trecută şi de cei ce s-au ocupat de preselecţia emisiunii “Românii au talent”, ce reia un format mondial – “Got talent”. Ştefan a trecut fără probleme de preselecţia de marţi, el fiind lăudat în show-ul de sâmbătă seara de la Piatra Neamţ de cel mai sever membru al juriului Mihai Petre: "Mi-a plăcut foarte mult nu doar faptul că absolut toate mişcările au fost pe ritmul muzical, ci şi că ai transmis exact ceea ce vrea să spună melodia aleasă", a menţionat coregraful. Andi Moisescu l-a completat, cu umor: "Unde ai fost ieri? (adică în timpul meciului România- Albania). De ce a trebuit să mă enervez 90 de minute, când puteam să te vad pe tine 5 minute?" La ieşirea din scenă, prezentatorul Pavel Bartos i-a cerut mingea adolescentului, ca să-şi demonstreze şi el calităţile de “virtuos îmblânzitor al balonului”. Din nefericire, încercând să îl imite pe botoşănean, s-a lovit la nas, fiind nevoit să prezinte tot restul spectacolului bandajat. Abilitatea lui Ştefan Florescu în manevrarea mingii i-a adus un binemeritat loc în semifinalele emisiunii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Criza economică şi Botoşanii

Culmea caliciei: gumarii îmblăniţi!

Frumoşii de la Laurian

Pelerinaj în satul Eminescu, din comuna Gorbăneşti. 14.01.2012

Despre emoții, cu dragoste…